Gedragsadvies

Ondanks de beste intenties van de eigenaar kan een papegaai door verschillende oorzaken toch ongewenst gedrag gaan vertonen. Dit leidt tot frustraties bij zowel eigenaar als papegaai.
Ongewenst gedrag kan zijn: overmatig schreeuwen, bijten, plukken, angst, etc. Kortom, eigenlijk al het gedrag wat door u als eigenaar als ongewenst wordt beschouwd en als probleemgedrag wordt gezien.

Gelukkig kan dit ongewenste gedrag met de juiste aanwijzingen veelal teruggedraaid worden naar beter gedrag. Als gediplomeerd papegaaigedragsdeskundige kom ik graag bij jou thuis om zo de gedragsproblemen met jou samen te observeren, te analyseren en te bespreken.

Zodra de oorzaak van het ongewenste gedrag inzichtelijk is, maak ik een doelgericht plan, om jou en je papegaai te helpen het ongewenste gedrag om te buigen naar het gewenst gedrag.

Gedragsconsult

Voor de geplande afspraak voor een gedragsconsult online of aan huis hebben we contact, dit kan telefonisch, per mail of via Whatsapp. Tijdens dit contact stel ik u vragen, zodat ik een beter beeld kan krijgen van het probleemgedrag van jouw papegaai.

Bij het aanpakken van probleemgedrag bij papegaaien geef ik de voorkeur aan een consult aan huis. Dit om de papegaai in zijn/haar eigen omgeving te kunnen observeren en omdat gedrag persoons- en plaatsgebonden is.

Ik blijf na een consult bereikbaar voor coaching en nazorg. Eén tot twee weken na het consult neem ik contact met je op om te kijken hoe het gaat. Het doel is om ongewenst gedrag om te zetten naar gewenst gedrag.

Ik bekijk per papegaai welke aanpak passend is. Een consult duurt gemiddeld 1,5 – 2 uur. Neem gerust contact met mij op om te bespreken wat ik voor u kan betekenen.