Wie ben ik?

Mijn naam is Marjon Hoenselaar. Al ruim 20 jaar zijn mijn man en ik papegaaieneigenaren. Mijn passie voor papegaaien/kromsnavel is er al van jongs af aan. Zelf hebben wij een blauw gele ara (Pip), harlekijn ara (Raya), middelgeelkuif kaketoe (Ryo) en 2 caiques (Kaiky en Zuma).

Na jarenlange ervaring met papegaaien, kom je erachter dat iedere papegaai een andere aanpak nodig heeft. Er zijn weinig professionals met de deskundigheid over papegaaiengedrag en het ombuigen van een papegaai met probleemgedrag naar een gezellige speelse papegaai, die gelukkig is en geen angst vertoont. Graag wil ik mijn steentje bijdragen in het vergroten van het welzijn van papegaaien.

Mijn missie is om mensen bewuster te maken van hetgeen wat de papegaai ons probeert te vertellen. Dit alles zodat we elkaar beter kunnen begrijpen en daardoor zo optimaal mogelijk samen kunnen leven en van elkaar kunnen genieten. 

In de afgelopen jaren ben ik begonnen om mijzelf te verdiepen in papegaaiengedrag en ben ik cursussen/workshops gaan volgen. In 2022 heb ik de opleiding gedragsadviseur voor papegaaien aan de Tinley Academy afgerond.

Neem snel een kijkje op de site, zodat ik u kan helpen weer een goede relatie te krijgen met uw papegaai, met wederzijds respect, maar vooral KENNIS!